'RestFest @ NTGent'

door RestFest
  • 28.11.2015
20:00
Actie: St.-Baafsplein / NTGentcafé

Aan de vooravond van de grote klimaatmars in Parijs, op 28/11 gaat in NTGent De Kersentuin in première [LAATSTE TICKETS]. Het premièrepubliek wordt na een voorstelling traditioneel verwend met een hap en drankje. Om hier in Gent een echo te geven aan het geluid van de klimaatmars in Parijs, worden op de première van De Kersentuin de hapjes verzorgd door RestFest.

NTGent stond in 2012 mee aan de wieg van GreenTrack: het transitienetwerk van de Gentse kunstensector. Vijf actoren in het Gentse kunstenlandschap (BAM, Vooruit, NTGent, Bij de vieze gasten, SMAK, timelab) namen hiertoe het initiatief, intussen zijn al 45 organisaties uit het Gentse betrokken. Ook Leuven en Antwerpen volgden het goede voorbeeld. GreenTrack heeft als doel de ecologische impact van de kunstensector te verkleinen. De organisaties bundelen de krachten en geven kennis aan elkaar door.

RestFest is een nieuw Gents collectief dat met een fietskar voedseloverschotten ophaalt bij winkels en restaurants. Die restjes toveren ze om tot kleine vegetarische maaltijden, die gratis worden uitgedeeld op verschillende evenementen. Daarmee wil RestFest aanzetten tot nadenken: Wat (w)eten wij? Hoe gaan we om met eten, wat beschouwen wij als afval, en waarom? Op deze premièreavond maakt RestFest gebruik van de keuken van het NTGentcafé, dat in dezelfde filosofie met ingrediënten en overschotten omgaat. Food for thought dus, je kreeg het nog niet vaak zo letterlijk voorgeschoteld.

Enkel toegankelijk met ticket.

Ook op deze locatie

Actie

door de Gentse basisscholen
St.-Baafsplein (*)
20.11.2015