'Last Post voor het Klimaat'

door Gents Universitair Harmonieorkest (GUHO)
  • 24.11.2015 to 03.12.2015
elke weekdag om 19u30
Klimaatparcours: PUNT 11. Aula / Voldersstraat 9 / trappen

Enkele muzikanten van het Gents Universitair Harmonieorkest (GUHO) spelen elke weekdag een 'last post' voor het klimaat. Een 'last post' die niet herinnert, maar de herinnering weert. Een ingetogen liefdesverklaring in het hart van de stad.

Last Post voor het Klimaat from Esbergsson on Vimeo.

Het Winterconcert van het GUHO vindt plaats op woensdag 9 december in de Christus Koningkerk te Gent om 20u30. Meer info op www.guho.be

Gents Universitair Harmonieorkest (GUHO)

Het Gents Universitair Harmonie Orkest (GUHO) werd in 2009 opgericht. De zoektocht om een gedreven dirigent te vinden werd succesvol beëindigd in oktober van dat jaar, waarna het orkest zijn muzikaal bestaan kon inluiden met een allereerste repetitie. Een veertigtal jonge muzikanten, afkomstig uit alle uithoeken van het Gentse studentenleven, werden die avond meteen meegetrokken in het enthousiasme en de ambitie die het orkest nog steeds drijft. Anderhalf semester lang werd iedere maandag druk gemusiceerd. Tijdens die periode evolueerde de groep studenten, mede dankzij een erg succesvol repetitieweekend, richting een volwaardig orkest.

Op 1 april 2010 werd dit bewezen met het allereerste concert van het GUHO in een overvolle Parnassuskerk. Dit succes overtuigde zowel muzikanten als publiek en zorgde voor een enthousiast verderzetten van dit project. Intussen loopt het zesde levensjaar van dit orkest en bruist het nog steeds van de ambitie. Een volwaardig bestuur dat samengesteld is uit enthousiaste leden zorgt voor de dagelijkse werking van het orkest. Er worden twee concerten per jaar gegeven: een vast Winterconcert om het eerste semester af te sluiten en een tweede concert in mei dat steeds op een andere manier ingevuld wordt. Daarnaast worden er ook repetitieweekends, culturele uitstappen, teambuilding activeiten, en nog veel meer georganiseerd.

Dit alles zorgt ervoor dat het GUHO in 2015 bestaat uit een enthousiaste groep van ongeveer zeventig jonge muzikanten die ernaar streven om samen met veel plezier en op niveau te musiceren.

Ook op deze locatie

Open les

door Eva Brems
PUNT 11. Aula / Voldersstraat 9 (*)