'Feest'

door Transitie UGent
  • 23.11.2015 to 03.12.2015
doorlopend
Klimaatparcours: PUNT xx. Op diverse locaties doorheen het parcours / *
Peter/meter van dit werk: Anne De Paepe, Rector van Universiteit Gent

"De toekomstige generaties zullen een hard oordeel vellen over een generatie die keek naar het bewijsmateriaal over de opwarming van de aarde, de gevolgen begreep en alsnog doorging op een pad dat miljoenen van ’s werelds meest kwetsbare mensen veroordeelde tot armoede en dat toekomstige generaties blootstelde aan het risico van een ecologische ramp.” Harde woorden van de United Nations in 2007. Maar zo confronterend juist. We worden bedolven onder de feiten, prognoses, kennis, … maar we doen gewoon door. Dan maar zelf aan de slag. En van al die krantenartikels vlagjes maken. Want ’t is feest. Er is een serieus klimaatoverleg gaande…

Anne De Paepe, Rector van Universiteit Gent, meter van dit werk:

"Als rector van een kennisinstelling word ik geraakt door dit werk. Hoe kunnen we dat weten ombuigen naar doen? Ook heb ik veel respect voor de bedenkers van dit werk, de denktank Transitie UGent. Zij brengen een onderbouwd en inspirerend verhaal en duwen ons met hun volgehouden enthousiasme naar een meer duurzamere universiteit."


Transitie UGent

Transitie UGent is een open vernieuwingsnetwerk, waarin een 200-tal kenniswerkers, vertalers naar en bouwers vanuit de praktijk, beleidsvoerders, dromers en doeners uit alle geledingen van de UGent samen werken aan een duurzamere universiteit.