'Film voor het klimaat / En route'

door Climate Express
  • 23.11.2015 to 03.12.2015
doorlopend
Klimaatparcours: PUNT 02. Sint-Pietersplein / gevel
Peter/meter van dit werk: Vera Dua, Voorzitter Bond Beter Leefmilieu, medewerker Centrum voor Duurzame Ontwikkeling

Hier zien we beelden van hoe Climate Express vele Belgen warm maakt voor het klimaat. De vrijwilligers van Climate Express overtuigden bijna 10.000 Belgen om op de Bus, trein of fiets te stappen naar Parijs om onze beleidsmakers aan te zetten tot het sluiten van een daadkrachtig en solidair klimaatakkoord.

Helaas vonden er op 13 november verschillende aanslagen plaats in Parijs waardoor de grote klimaatmars, het doel van de Climate Express, werd afgelast. De Climate Express rijdt daardoor op 29 november uit naar een alternatieve bestemming, Oostende. Vele mensen lieten de afgelopen dagen en weken hun solidaire boodschap voor het klimaat al achter op video. Laat gerust ook jouw boodschap achter in de Climate Express babbelbox in de UFO en misschien zie je jezelf enkele dagen later hier op het beeldscherm verschijnen.

Vera Dua, Voorzitter Bond Beter Leefmilieu, medewerker Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, meter van dit werk:

"De internationale klimaatonderhandelingen verlopen tergend traag niettegenstaande de urgentie van het klimaatprobleem hoe langer hoe duidelijker wordt. De resultaten van de Top in Parijs zijn cruciaal voor onze toekomst.

Als medewerker van het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (UGent) en Voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu word ik het meest geraakt door CLIMATE EXPRESS: een initiatief van een groep jonge mensen die massaal mobiliseren voor een grote klimaatmars in de straten van Parijs. Om te tonen aan de wereldleiders dat de toekomstige generaties van hen een krachtdadig klimaatbeleid verwachten. Een zeer bemoedigend signaal en een wake-up call voor de ganse wereld. Knap!"


Ook op deze locatie

Klimaatparcours

door Klimaatstad Gent
PUNT 02. Sint-Pietersplein (Sint-Pietersabdij, gelijkvloers)
24.11.2015 to 03.12.2015
door Tom Veillaird
PUNT 02. Sint-Pietersplein (*)
26.11.2015 to 03.12.2015